Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Στον εισαγγελέα ο δράστης – Αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Στον εισαγγελέα ο δράστης – Αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο

«Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», δήλωσε ο 37χρονος

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

⇒ Διαβάστε επίσης: Επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Επιμένει ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση»

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Στον εισαγγελέα ο δράστης – Αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο-1

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν αρχικώς έξι Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Κατόπιν, τέσσερις εξ αυτών -οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας– διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Την ίδια ώρα, στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

«Συνεχίζει να απειλεί τον νέο ιερέα»

Παράλληλα, για το προφίλ του 37χρονου καθώς και την συμπεριφορά που είχε όταν ήταν ιερέας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας, Σπύρος Κωτσιαντής.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο 37χρονος πήγε στην ενορία του χωριού όταν συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος. «Κάθισε ενάμιση χρόνο αλλά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι έχει κάποια προβλήματα πχ δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους του χωριού και δεν τα επέστρεφε, οι παρέες του φαίνονταν άνθρωποι του υποκόσμου, έβρισε τον ψάλτη την ώρα της λειτουργίας ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο δράστης συνεχίζει να απειλεί τον εφημέριο του χωριού λέγοντας ότι έχει ανθρώπους έξω που θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν γιατί θεωρεί ότι εκείνος είναι η αιτία που έφυγε από το μέρος.

Επιπλέον, ανέφερε ότι στο Καλοχώρι Ημαθίας είχε ξεκινήσει η υπόθεση με τα ναρκωτικά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται όμως ήδη τον παρακολουθούσε η ασφάλεια Βέροιας, ενώ ανέφερε πως όταν έφυγε από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει βρήκαν μέσα σε αυτό σύριγγες και ναρκωτικά.

Ερωτηθείς για τον λόγο που παρέμενε στην εκκλησία μετά από αυτές τις συμπεριφορές απάντησε πως έγιναν ενέργειες, πως ενήργησε η Μητρόπολη Βέροιας αμέσως αλλά οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή