Μονή Πετράκη: Εικόνες από την αίθουσα όπου έγινε η επίθεση

Μονή Πετράκη: Εικόνες από την αίθουσα όπου έγινε η επίθεση

O 37χρονος τραυμάτισε συνολικά δέκα άτομα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες από την αίθουσα της Μονής Πετράκη όπου 37χρονος ιερέας επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου τραυματίζοντας συνολικά δέκα άτομα. 

Μονή Πετράκη: Εικόνες από την αίθουσα όπου έγινε η επίθεση-1

Ο δράστης παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τελευταία στη Μητρόπολη Βέροιας. Στα θύματα της επίθεσής του περιλαμβάνονται επτά μητροπολίτες.

Μονή Πετράκη: Εικόνες από την αίθουσα όπου έγινε η επίθεση-2

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Μονή Πετράκη: Εικόνες από την αίθουσα όπου έγινε η επίθεση-3

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Ο 37χρονος ιερέας πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος του, ανέφερε ότι ο δράστης χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας και πως ο ίδιος θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή.

Μονή Πετράκη: Εικόνες από την αίθουσα όπου έγινε η επίθεση-4

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι μετά από αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ιδιαίτερη μνεία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο εντολέας του επιμένει ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση. Πρόσθεσε πως ναι μεν έχει μετανιώσει αλλά δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. «Στη συνάντηση μου μαζί του δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες από: orthodoxtimes.gr, Intime News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή