Στ. Μπαλάσκας: Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ

Στ. Μπαλάσκας: Παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπέβαλε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας είχε διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα σχετικά με την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για πιθανή λήψη του διοικητικού μέτρου της υπαγωγής του σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στις επίμαχες δηλώσεις του οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Μπαλάσκας αναφερόμενος στον 32χρονο πιλότο και καθ’ ομολογίαν δράστη της στυγερής δολοφονίας, ανέφερε: «Είναι βλάκας. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του, δηλαδή αν τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά χωρίς να το θέλει εκείνη τη στιγμή και υπάρχει πρώην έντιμος βίος. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή. Είναι ένα νέο παιδί η ζωή του καταστράφηκε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή