ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτες μέρες Ιουλίου οι εμβολιασμοί σε κατάκοιτους πολίτες

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης εκτίμησε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου 4,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση εμβολίου.

Πρώτες μέρες Ιουλίου οι εμβολιασμοί σε κατάκοιτους πολίτες

«Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους κατάκοιτους πολίτες από ιδιώτες γιατρούς με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, προσθέτοντας ότι ήδη γίνεται ενημέρωση στους γιατρούς. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών, είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα κάλο επίπεδο. Εκτίμησε δε ότι έως το τέλος του Ιουνίου 4,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση εμβολίου και 3,8 εκατομμύρια θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως. 

«Προσδοκούμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου να εξακολουθήσει να είναι έντονη η συμμετοχή κάτι που θα επιδιώξουμε και τον υπόλοιπο μήνα», υπογράμμισε, για να προσθέσει «ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων που είναι εξασφαλισμένη για το σύνολο του πληθυσμού σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτη δόση». 

«Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, επίσης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε ότι «ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος, δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλαρότητα και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται με τον ίδιο ρυθμό».

Πρόσθεσε ότι «το στοίχημα είναι να αποφύγουμε να έχουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας στα νοσοκομεία, γιατί θα δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα στο σύστημα υγείας και δεν θα εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς και οι νεφροπαθείς ασθενείς». 

«Πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά καθώς και να υπάρξει διασύνδεση νησιών με μεγάλα νοσοκομεία», επισήμανε.