Self test: Καταργούνται για τους πλήρως εμβολιασμένους από 28 Ιουνίου

Self test: Καταργούνται για τους πλήρως εμβολιασμένους από 28 Ιουνίου

Το μέτρο αφορά τους εργαζόμενους που προσέρχονται στον χώρο εργασίας και εκείνους που αθλούνται σε γυμναστήρια

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς self test θα μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους από τη Δευτέρα οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, όπως επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ότι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν μετά παρέλευση 15 ημερών από την τελευταία δόση να προσέρχονται σε χώρους εργασίας χωρίς να έχουν υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό αφορά όσους έχουν ολοκληρώσει δύο εβδομάδες νωρίτερα τη δεύτερη δόση των εμβολίων των Pfizer, Moderna και AstraZeneca ή τη μονή δόση του σκευάσματος της Johnson & Johnson.

Ομοίως της υποχρέωσης για διενέργεια self test εξαιρούνται από τις 28 Ιουνίου και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για την επιβεβαίωση του εμβολιασμού αρκεί το σχετικό πιστοποιητικό που είναι διαθέσιμο για έκδοση από την ιστοσελίδα www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή