Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για επίθεση: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο η Δικαιοσύνη»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για επίθεση: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο η Δικαιοσύνη»

«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη.

«Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Μονή Πετράκη: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός του ιερέα σε ψυχιατρείο

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό, «πολλώ δε μάλλον επειδή εμπλέκεται πρώην κληρικός», αλλά και τη συμπάθειά της προς τους τραυματίες και προσεύχεται υπέρ της ταχείας αποκατάστασης της υγείας τους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: «Έπαιρνε χρήματα με εκβιαστικό τρόπο», λέει ιερέας για τον 37χρονο

Όπως επισημαίνεται, «η Ιερά Σύνοδος και έκαστος εκ των μελών της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τραυματισθέντα αστυνομικό φρουρό, ο οποίος έδρασε με προσωπικό κίνδυνο ζωής και συνέλαβε τον δράστη, προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν αμέσως και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Λαϊκό και ΚΑΤ, το οποίο, παρά την τεράστια και διαρκή καταπόνησή του κατά την παρούσα περίοδο της πανδημίας, συνέδραμε αποτελεσματικώς, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις του καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη επέμβασή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή