Μονή Πετράκη: Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίθεση με βιτριόλι

Μονή Πετράκη: Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίθεση με βιτριόλι

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση διεθνώς προκάλεσε η επίθεση με τοξικό υγρό του 37χρονου ιερομόναχου εναντίον επτά Μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη. Η είδηση φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου.

Η Washington Post ξεκινά το ρεπορτάζ της με την απόφαση αποσχηματισμού του 37χρονου, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για κατοχή ναρκωτικών. Ακολουθεί η περιγραφή της επίθεσης: «Όταν τα μέλη του συνοδικού δικαστηρίου τον ενημέρωσαν για την απόφαση τους, σηκώθηκε, έβγαλε 2 μπουκάλια με βιτριόλι και επιτέθηκε εναντίον των Μητροπολιτών».

Η γερμανική DW γράφει ότι ένας ορθόδοξος ιερέας εκτόξευσε οξύ κατά επτά Μητροπολιτών και περιγράφει με λεπτομέρειες το σκηνικό.

Το Al Jazeera αναφέρει ότι επτά υψηλόβαθμα μέλη της ελληνορθόδοξςη εκκλησίας και τρεις ακόμα πολίτες τραυματίστηκαν από τοξικό υγρό που εκτόξευσε ιερέας.

Ο βρετανικός Guardian περιγράφει λεπτομερώς το περιστατικό και δίνει πληροφορίες για το παρελθόν του 37χρονου ιερέα.

Μονή Πετράκη: Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίθεση με βιτριόλι-1

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε, από αστυνομικούς, επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες που συγκροτούσαν το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Ο ιερέας πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει.

Ο ίδιος δεν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα καθώς κρίθηκε ότι η κατάστασή του δεν επιτρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του.

Διαβάστε: Μονή Πετράκη: Εικόνες από την αίθουσα όπου έγινε η επίθεση

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Μονή Πετράκη: Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίθεση με βιτριόλι-2

Αποτροπιασμός από την Ιερά Σύνοδο

Τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό, «πολλώ δε μάλλον επειδή εμπλέκεται πρώην κληρικός», εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, αλλά και τη συμπάθειά της προς τους τραυματίες και προσεύχεται υπέρ της ταχείας αποκατάστασης της υγείας τους. [Διαβάστε]

«Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο…»

«Ήταν συνέχεια προβληματικός. Έφυγε από εδώ και γλίτωσε ο κόσμος», τόνισε στον ΣΚΑΙ ο ιερέας Νεκτάριος της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, αναφερόμενος στον 37χρονο που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη.

«Είχε κάνει μεγάλη πνευματική και ηθική ζημία στην εκκλησία εδώ και στην Μητρόπολη. Έπαιρνε χρήματα από τον κόσμο με εκβιαστικούς τρόπους και όποιος δεν του έδινε ήταν εχθρός μετά για εκείνον, συνέχεια απειλούσε τον κόσμο, χρέωσε την εκκλησία 27.000 ευρώ. Ευτυχώς ήρθε ο πατήρ Ευλόγιος που ξεχρέωσε την εκκλησία, ένωσε πάλι τον κόσμο εδώ γιατί το είχε διχάσει», τόνισε. [Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή