ΕΟΔΥ για μετάλλαξη Δέλτα: Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει επικρατήσει – Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι

ΕΟΔΥ για μετάλλαξη Δέλτα: Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει επικρατήσει – Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. 

Όπως δήλωσε, έχουν εντοπιστεί εκτός από την Αθήνα, σε Κόρινθο και Κρήτη. Το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Ηλ. Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα στους ανεμβολίαστους

«Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη. 

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή