Γλυκά Νερά: Κρίνεται το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας

Γλυκά Νερά: Κρίνεται το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας

Αποκλειστική επιμέλεια ζητάει η μητέρα της Καρολάιν. Από κοινού λένε οι γονείς του Μπ. Αναγνωστόπουλου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, απότοκο της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, επικεντρώνει η Δικαιοσύνη το ενδιαφέρον της, καθώς πρόκειται σύντομα να αποφασιστεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων η τύχη της μικρής Λυδίας σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την επιμέλειά της.

Η οικογένεια της άτυχης Καρολάιν τάσσεται υπέρ της ανάθεσης αποκλειστικά σε αυτούς της επιμέλειας της μικρής, ενώ οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας υπέβαλαν χθες αίτηση μέσω του συνηγόρου τους Γιάννη Κώτσου, ζητώντας την από κοινού επιμέλεια της εγγονής τους από τις οικογένειες και των δύο πλευρών.

Το άριστο κλίμα των σχέσεων των γονιών της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που δολοφόνησε τη σύζυγό του, και οι στενές τους σχέσεις προβάλλονται στην αίτηση ως το «χαλί» πάνω στο οποίο πατάει η αίτηση για επιμέλεια από κοινού για το παιδάκι, το οποίο ξεκινά τη ζωή του με μια μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από το στυγερό έγκλημα που διέπραξε ο πατέρας του. «Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης», τονίζεται στην αίτηση και η πρόταση αποκωδικοποιείται ως εξής. Το παιδάκι, όσο είναι μικρό, να μένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο στην Αθήνα με τους γονείς του πατέρα του και τον υπόλοιπο καιρό με τους γονείς της άτυχης μητέρας του στην Αλόννησο.

Για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής θα αποφασίσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πολύ σύντομα η Εισαγγελία, ενώ οριστική απόφαση θα λάβει το αρμόδιο δικαστήριο κρίνοντας όλες τις παραμέτρους και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ανήλικου παιδιού. Πηγές από την Εισαγγελία ανέφεραν πως για το θέμα της επιμέλειας της Λυδίας οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές έχουν ήδη επιδείξει τη μέγιστη ευαισθησία, κατανοώντας τις ειδικές συνθήκες που έχουν πια διαμορφωθεί και εμμένοντας στην προάσπιση του συμφέροντός της.

Η ανάκριση

Παράλληλα, η ανάκριση για τις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, που τελέστηκε από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το αίτημα του δράστη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πότε έβγαλε την κάρτα από την κάμερα, που ήταν στο σαλόνι του σπιτιού, εξετάζεται, καθώς ο χρόνος της αφαίρεσης, πριν ή μετά τη δολοφονία, κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμος. Ο κατηγορούμενος πάντως, κρατούμενος πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού, έχει υποβάλει και άλλα αιτήματα για εξέταση μαρτύρων, τα οποία επίσης εξετάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή