Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον ιερέα

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον ιερέα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψυχιατρικά προβλήματα υγείας φέρεται να επικαλέστηκε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στα μέλη της σύνθεσης του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Χθες μεταφέρθηκε αρχικά φρουρούμενος στο Δρομοκαΐτειο, όπου επρόκειτο να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ αργότερα παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροήν.

Οι επτά μητροπολίτες που τραυματίστηκαν από τη ρίψη του καυστικού υγρού έλαβαν χθες εξιτήριο, ενώ παρέμεινε νοσηλευόμενος ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου. Κάποιοι εκ των τραυματιών έφεραν ήπια βλάβη του κερατοειδούς και άλλοι ελαφρά εγκαύματα. «Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας, ότι κάθε εμπειρία και κακή εμπειρία είναι και μία αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε», ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. «Αλλο πράγμα είναι η συγχώρεσις και άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη», τόνισε.

Η συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου μόλις είχε ολοκληρωθεί στις 19.00 της περασμένης Τετάρτης, ανακοινώνοντας στον 37χρονο εφημέριο της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας ότι η έφεσή του είχε απορριφθεί και επρόκειτο να καθαιρεθεί λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ο ιερέας κινήθηκε προς τους μητροπολίτες, μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου και τον γραμματέα και έριξε καυστικό υγρό εναντίον τους από δοχεία που έφερε μαζί του. Από την επίθεση υπέστησαν εγκαύματα οι μητροπολίτες Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Αρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος και ο Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου. Ακόμη, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να συλλάβει τον δράστη.

Η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε σε ανακοίνωσή της τον «αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό επιθέσεως». Ο συνήγορος του 37χρονου ζήτησε από την εισαγγελική αρχή να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή