Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdowns

Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdowns

Χθες ανακοινώθηκαν 395 κρούσματα, 21 θάνατοι, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 239.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα υποχώρησης στη μετάδοση του κορωνοϊού παραμένει αμετάβλητη, όπως και η συνακόλουθη αποσυμπίεση του συστήματος υγείας. Βεβαίως, ο αριθμός θανάτων παραμένει σε διψήφιο νούμερο, ενώ ενισχύεται η ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις από την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα». Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, σε 395 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Επισημαίνεται δε ότι κανένα εξ αυτών δεν εντοπίστηκε στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.295 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 578 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η Αττική διατηρεί την «πρωτιά» καθώς συγκεντρώνει το σύνολο των κρουσμάτων, δηλαδή 195 εξ αυτών. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 27, το Ηράκλειο Κρήτης με 13, η Λάρισα με 12, η Κοζάνη με 11, η Ρόδος με 11, τα Χανιά με 10 και το Ρέθυμνο εξίσου με δέκα. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα», που εντοπίζονται κυρίως στην Κρήτη, όπως και για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνα σε Πάρο, Ρόδο, Κω και Ικαρία. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας επεσήμανε χθες ότι τη δεδομένη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τα καλύτερα εδώ και μήνες, εξ ου και αποφασίστηκε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdowns σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, που κινδυνεύουν περισσότερο από τη μετάλλαξη «Δέλτα». 

Χθες καταγράφηκαν 21 θάνατοι από COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.634. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 239 συμπολίτες μας, εκ των οποίων το 65,3% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη και τo 82,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 53, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 58 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή