ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέροιας Παντελεήμων: Ο δράστης απειλούσε τους πάντες μετά την πρώτη καταδίκη

Βέροιας Παντελεήμων: Ο δράστης απειλούσε τους πάντες μετά την πρώτη καταδίκη

Για τα συνεχή προβλήματα που δημιουργούσε ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι κατά των επτά Μητροπολιτών, τα δανεικά που ζητούσε και  μία συμπλοκή με τον ψάλτη στην αυλή της εκκλησίας, μίλησε ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων.

Ο κ. Παντελεήμων τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι μετά την πρωτοβάθμια καταδίκη του από το συνοδικό δικαστήριο απειλούσε τους πάντες ακόμη και τον ίδιο. Για την επίθεση με καυστικό υγρό τόνισε ότι κανένας δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι ένας κληρικός θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Στον συνήγορο του δράστη Ανδρέα Θεοδωρόπουλο ο οποίος ρώτησε εάν γνώριζε η Μητρόπολη ότι ο πελάτης του είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ο Μητροπολίτης Βεροίας απάντησε ότι ποτέ δεν έδωσε την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν πάει καλά, ενώ και κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεσή του, ποτέ δεν προσκόμισε κάποιο σχετικό δικαιολογητικό.

«Εύχομαι και εκεί που θα είναι να τον φωτίσει ο θεός να μετανοήσει στο Θεό και να ζητήσει συγνώμη για ό,τι έκανε» ανέφερε ακόμη ο Μητροπολίτης Βεροίας.