ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο – Πολλές διάσπαρτες εστίες (βίντεο)

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο – Πολλές διάσπαρτες εστίες (βίντεο)

Συνέχιζαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής να δίνουν «μάχη» με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρο, καθώς υπήρχαν πολλές διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το μέτωπο παρουσίαζε καλύτερη εικόνα.

Σημειώνεται πως η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, πλησίασε σπίτια στην περιοχή (στα 100 με 200 μέτρα), χωρίς να έχουν αναφερθεί -μέχρι στιγμής- ζημιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Παράλληλα, μετέβησαν από Νάξο με πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με ελικόπτερο μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος και από Αθήνα με ελικόπτερο μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ.

Με πλοίο μεταφέρθηκαν από Πειραιά 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Τέλος, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.