Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)

Μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ Ηρακλή μετατράπηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε γήπεδο γκολφ, κάπου στο Μαϊάμι…

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «φώτα, κάμερα, πάμε» του «The Enforcer» – της πρώτης ταινίας του Χόλιγουντ που γυρίζεται απο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας –  θα ακουστεί λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ Ηρακλή, που τετράπηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε γήπεδα γκολφ, κάπου στο Μαϊάμι. 

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)-1

Εκτός από την ταμπέλα, μπροστά από το σκηνικό έχουν τοποθετηθεί μπαστούνια του γκολφ, χαρακτηριστικό αυτοκίνητο για τη μεταφορά των… αθλητών, εφημερίδες, περιοδικά, αναψυκτικά και μηχανές του γκαζόν που παραπέμπουν όλα σε ένα αμερικανικό γήπεδο γκολφ. 

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)-2

Σύμφωνα με το σενάριο, η ταινία διαδραματίζεται στη Φλόριντα, με θέμα έναν πρώη εγκληματία που πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς του ανθρώπους για να σώσει ένα νέο κορίτσι. 

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)-3
Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)-4

Εκτός από τα σκηνικά γκολφ, δίπλα από την είσοδο στο γήπεδο έχει τοποθετηθεί και ένα κλασσικό αμερικάνικο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με το ThessToday.gr, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων. 

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)-5

Δύο σκηνές είναι προγραμματισμένο να γυριστούν στην ανατολική Θεσσαλονίκη , σε μια από τις οποίες -με βάση τον σχεδιασμό- θα συμμετάσχει και ο χολιγουντιανός σταρ, ο οποίος έφτασε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη.

Γυρίματα της ταινίας θα γίνουν τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης –  σε Περαία, Καλαμαριά, Μηχανιώνα, Θέρμη και Βίλκα.

Με το σετ της ταινίας να είναι περίκλειστο, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όπως και να τηρηθεί κάθε θεσμοθετημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, το γύρισμα των δύο συγκεκριμένων σκηνών έχει ιστορική σημασία για την «είσοδο» της Θεσσαλονίκης στα στόχαστρα των μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο: οι σημερινές σκηνές είναι το πρώτο «τεστ» για τον επαγγελματισμό των Ελλήνων συντελεστών της ταινίας, το πρώτο «τεστ» για το αν η Θεσσαλονίκη μπορεί έχει το δικό της αστέρι στον -προδιαγραφών Χόλιγουντ πια- κινηματογραφικό χάρτη ώστε από εδώ και πέρα να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη σε επίπεδο οικονομικό όπως και προβολής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ThessToday.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή