ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν τα γυρίσματα του The Enforcer – Στο σετ και ο Αντόνιο Μπαντέρας (εικόνες)

Μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ Ηρακλή μετατράπηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε γήπεδο γκολφ, κάπου στο Μαϊάμι…

thessaloniki-xekinoyn-ta-gyrismata-toy-the-enforcer-sto-set-kai-o-antonio-mpanteras-eikones-561413857

Το πρώτο «φώτα, κάμερα, πάμε» του «The Enforcer» – της πρώτης ταινίας του Χόλιγουντ που γυρίζεται απο σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας –  θα ακουστεί λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ Ηρακλή, που τετράπηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε γήπεδα γκολφ, κάπου στο Μαϊάμι. 

thessaloniki-xekinoyn-ta-gyrismata-toy-the-enforcer-sto-set-kai-o-antonio-mpanteras-eikones0

Εκτός από την ταμπέλα, μπροστά από το σκηνικό έχουν τοποθετηθεί μπαστούνια του γκολφ, χαρακτηριστικό αυτοκίνητο για τη μεταφορά των… αθλητών, εφημερίδες, περιοδικά, αναψυκτικά και μηχανές του γκαζόν που παραπέμπουν όλα σε ένα αμερικανικό γήπεδο γκολφ. 

thessaloniki-xekinoyn-ta-gyrismata-toy-the-enforcer-sto-set-kai-o-antonio-mpanteras-eikones2

Σύμφωνα με το σενάριο, η ταινία διαδραματίζεται στη Φλόριντα, με θέμα έναν πρώη εγκληματία που πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς του ανθρώπους για να σώσει ένα νέο κορίτσι. 

thessaloniki-xekinoyn-ta-gyrismata-toy-the-enforcer-sto-set-kai-o-antonio-mpanteras-eikones4

thessaloniki-xekinoyn-ta-gyrismata-toy-the-enforcer-sto-set-kai-o-antonio-mpanteras-eikones6

Εκτός από τα σκηνικά γκολφ, δίπλα από την είσοδο στο γήπεδο έχει τοποθετηθεί και ένα κλασσικό αμερικάνικο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με το ThessToday.gr, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων. 

thessaloniki-xekinoyn-ta-gyrismata-toy-the-enforcer-sto-set-kai-o-antonio-mpanteras-eikones8

Δύο σκηνές είναι προγραμματισμένο να γυριστούν στην ανατολική Θεσσαλονίκη , σε μια από τις οποίες -με βάση τον σχεδιασμό- θα συμμετάσχει και ο χολιγουντιανός σταρ, ο οποίος έφτασε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη.

Γυρίματα της ταινίας θα γίνουν τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης –  σε Περαία, Καλαμαριά, Μηχανιώνα, Θέρμη και Βίλκα.

Με το σετ της ταινίας να είναι περίκλειστο, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όπως και να τηρηθεί κάθε θεσμοθετημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, το γύρισμα των δύο συγκεκριμένων σκηνών έχει ιστορική σημασία για την «είσοδο» της Θεσσαλονίκης στα στόχαστρα των μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο: οι σημερινές σκηνές είναι το πρώτο «τεστ» για τον επαγγελματισμό των Ελλήνων συντελεστών της ταινίας, το πρώτο «τεστ» για το αν η Θεσσαλονίκη μπορεί έχει το δικό της αστέρι στον -προδιαγραφών Χόλιγουντ πια- κινηματογραφικό χάρτη ώστε από εδώ και πέρα να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη σε επίπεδο οικονομικό όπως και προβολής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ThessToday.gr