ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα προνόμια στους εμβολιασμένους

LIVE: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα προνόμια στους εμβολιασμένους

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη των κυβερνητικών μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την χορήγηση μιας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί αλλά και σε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν. 

Η κάρτα θα εκδίδεται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την πληρωμή ξενοδοχείων αλλά και την είσοδο σε θεάματα. 

Η ονομασία της κάρτας θα είναι «Freedom Pass», ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά. 

«Ηρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται τα ταξίδια και τη διασκέδασή τους να χάνονται», ανέφερε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «μια οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή τους».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρίνισε ότι η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ.

Ο ενδιαφερόμενος νέος θα μπορεί να κάνει αίτηση για την κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται και στο ψηφιακό πορτοφόλι των νέων, μέσω της πλατφόρμας gov.gr αφού έχει κάνει μια δόση του εμβολίου. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες την επόμενη ημέρα. Η κάρτα θα είναι έτοιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Επτά αλλαγές που έφερε στη ζωή μας η πανδημία

Άρση μέτρων: Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Τα νέα βήματα ελευθερίας

Στην παρουσίαση μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.