«Freedom Pass»: Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

«Freedom Pass»: Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

Θετική ήταν η ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-25 ετών στην «Κάρτα Ελευθερίας» που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική ήταν η ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-25 ετών στην «Κάρτα Ελευθερίας», που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, χθες κλείστηκαν 18.000 ραντεβού για εμβολιασμό από νέους της ηλικιακής αυτής κατηγορίας ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8.000-9.000 ραντεβού, οπότε μιλάμε για διπλασιασμό.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως ήταν η πρώτη ημέρα και είναι νωρίς για μια σαφή εικόνα, ωστόσο, δεν παύει να είναι μια θετική ανταπόκριση.

«Η πρωτοβουλία πέρασε καλά στην ηλικιακή αυτή ομάδα και το voucher θα ενισχύσει και τομείς που είχαν πληγεί», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

Tο «Freedom Pass» είναι μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για την οποία κάθε νέος 18-25 θα μπορεί να λαμβάνει μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, είσοδο σε χώρους πολιτισμού κ.ά. Η απόφαση ελήφθη καθώς το ποσοστό των νέων ηλικίας 18-25 που είχαν προσέλθει έως τώρα να εμβολιαστούν ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς παράλληλα έχει εμφανιστεί και ο κίνδυνος της μετάλλαξης «Δέλτα» που όλες οι έρευνες δείχνουν πως χτυπάει περισσότερο τις νεότερες ηλικίες και ειδικά τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στις ηλικίες 18-25 είχε προσέλθει έως τώρα μόλις το 18,2%, κάτι που αποτέλεσε βασικό παράγοντα ώστε να ληφθεί η απόφαση να δοθεί η κάρτα με το προπληρωμένο ποσό ώστε να υπάρξει επιπλέον κίνητρο. Οπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συναυλίες και ο ενδιαφερόμενος θα την αποκτά μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, μέσω αίτησης στην πλατφόρμα gov.gr. Ακολούθως θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες. Η κάρτα αναμένεται να είναι έτοιμη στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή