Κικίλιας: Έτοιμοι αν χρειαστεί για την τρίτη ενισχυτική δόση

Κικίλιας: Έτοιμοι αν χρειαστεί για την τρίτη ενισχυτική δόση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν χρειαστεί τρίτη ενισχυτική δόση -booster dose- η πολιτεία είναι έτοιμη», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει «ό,τι πουν οι επιστήμονες».  

«Έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι με δεδομένα που δοκιμάζουν την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, σε άλλες χώρες έχουν κυριαρχήσει μεταλλάξεις. Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις ώστε να βελτιωνόμαστε», πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε διπλασιασμό των ραντεβού εμβολιασμού των νέων 18 έως 25 ετών, μετά την εξαγγελία του  freedom pass (voucher 150 ευρώ).

Διαβάστε: «Διπλασιάζει» την αξία του Freedom Pass η Aegean

«Μην καπελώνετε τους νέους. Αφήστε τους να αποφασίσουν από μόνοι τους. Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς με όλους τους δυνατούς και θεμιτούς τρόπους και δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω. Θέλουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να υπερασπιστούμε και όχι να υπονομεύσουμε το κεκτημένο της δημόσιας υγείας και γι΄αυτό προχωράμε σε συνεχή ανοίγματα (σ.σ.: οικονομία, δραστηριότητες), πάντα όμως με όρους και κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ιδίως για την προπληρωμένη κάρτα στους νέους από 18 έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «ενδεχομένως πρόκειται για την πιο αδικημένη κατηγορία πολιτών που χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι, σε μια εποχή που θα έπρεπε να μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους, να μπορούν να πηγαίνουν στις σχολές τους, να μπορούν να ερωτεύονται, να έχουν μια δουλειά, και η πανδημία τους κράτησε πίσω». [Διαβάστε]

Διαβάστε: Πέντε νέοι αξιολογούν την «κάρτα ελευθερίας» 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή