Στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου τίμησε η Εκκλησία της Ελλάδος τον ιδρυτή της Απόστολο Παύλο

Στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου τίμησε η Εκκλησία της Ελλάδος τον ιδρυτή της Απόστολο Παύλο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εις μνήμην του κηρύγματος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου προς τους Αθηναίους, η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε το απόγευμα τον ιδρυτή της στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου.

Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία αρχιερέων, εκπροσώπων της Πολιτείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, κληρικών και λαϊκών, με την τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας από την covid-19.

«Οι Απόστολοι Παύλος και Πέτρος που γιορτάζουμε σήμερα είναι η ανακεφαλαίωση όλης της πίστης μας, της διδασκαλίας του Χριστού μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αμέσως μετά τον Εσπερινό. Εν συνεχεία, τόνισε: «Να ευχηθούμε να μας φωτίζουν όλους και τον καθένα χωριστά, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα».

Κατά τον Εσπερινό μίλησε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης, αρχιερατικός επίτροπος της ΙΗ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και γραμματεύς-κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή