ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι «θησαυροί» του Θερμαϊκού: Από πιάτα έως καρότσια σούπερ μάρκετ στον βυθό

Τι ανασύρουν εθελοντές δύτες που καθαρίζουν τη θαλάσσια έκταση μπροστά από τον Λευκό Πύργο

oi-thisayroi-toy-thermaikoy-apo-piata-eos-karotsia-soyper-market-ston-vytho-561416329

Καρότσι από σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικό πατίνι, ελαστικά, καρέκλα, προστατευτικά κιγκλιδώματα, σουγιά, φρεάτια, μπαταρία αυτοκινήτου, ακόμα και πιάτο από σερβίτσιο, ανέσυραν από τον βυθό του Θερμαϊκού οι εθελοντές της ομάδας «Beach Cleaning», στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος», το οποίο υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα. 

oi-thisayroi-toy-thermaikoy-apo-piata-eos-karotsia-soyper-market-ston-vytho0

Στη δράση συμμετείχαν η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης και δύο καταδυτικά συνεργεία, ενώ παράκτιοι εθελοντές, επιστρατεύοντας όχημα και μηχανοκίνητα (τύπου «γουρούνα»), βοήθησαν στην ανάσυρση αντικειμένων με μεγάλο βάρος.

oi-thisayroi-toy-thermaikoy-apo-piata-eos-karotsia-soyper-market-ston-vytho2

«Ήδη έχουμε πάει Ρόδο, Βόλο, Ηγουμενίτσα και εντός Αττικής. Η Θεσσαλονίκη περικλείει τρεις δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ημέρες», επισήμανε ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας, Οδυσσέας Λάμπρου.

oi-thisayroi-toy-thermaikoy-apo-piata-eos-karotsia-soyper-market-ston-vytho4

«Αχινοί, καβούρια, μύδια και σφουγγάρια που ανασύρθηκαν μαζί με τα αντικείμενα επιλέχθηκαν προσεκτικά και επέστρεψαν στον βυθό», υπογράμμισε η Δέσποινα Μαχαίρα, εθελόντρια της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

oi-thisayroi-toy-thermaikoy-apo-piata-eos-karotsia-soyper-market-ston-vytho6

Ο κ. Λάμπρου σημείωσε πως «οι τρεις δράσεις είναι σήμερα, αύριο και το Σάββατο και συνολικά θα καλύψουμε όλη τη θαλάσσια έκταση μπροστά από το Λευκό Πύργο».

oi-thisayroi-toy-thermaikoy-apo-piata-eos-karotsia-soyper-market-ston-vytho8

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ