Καιρός: Ακόμη και στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη

Καιρός: Ακόμη και στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη

Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες, με τις μέγιστες τιμές της την Πέμπτη στα κεντρικά ηπειρωτικά να φτάνουν τους 43-44 βαθμούς Κελσίου

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες, με τις μέγιστες τιμές της την Πέμπτη στα κεντρικά ηπειρωτικά -σε συνδυασμό με την επίδραση της τοπογραφίας στη δυτική ροή των ανέμων- να φτάνουν τους 43-44 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Άνοδος θερμοκρασίας: Οι οδηγίες της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες

Στον χάρτη παρακάτω εμφανίζεται η πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου, σε πέντε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδος, με τις μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες να καταγράφονται στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία.

Καιρός: Πρόγνωση μεγίστων θερμοκρασιών
Εκτιμώμενες θερμοκρασίες το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 30/06 έως και την Κυριακή 04/07 σε πέντε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr

Κατά τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Τετάρτη 30 Ιουνίου οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 39-41 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια τους 36-38 βαθμούς.

Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο 36-38 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη και στην Ανατολική Ρόδο έως τους 39 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 34-35 βαθμούς.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Καύσωνας με θερμοκρασίες ρεκόρ σε Καναδά και βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης 30 Ιουνίου, στα βόρεια ορεινά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Επισημαίνεται ότι:

  • Θα σημειωθεί άνοδος των ήδη πολύ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
  • Θα είναι έντονο το αίσθημα δυσφορίας σε αρκετές περιοχές.
  • Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Τετάρτη

Σημειώνεται πως γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Τετάρτη ο καιρός, με άνοδο της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις απογευματινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, κυρίως ανατολικά, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή