ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήρης απαλλαγή Παπασταύρου μετά από έξι χρόνια

Μετά από έξι χρόνια δικαστικών εμπλοκών και πολιτικών στοχοποιήσεων ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα από όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί

Πλήρης απαλλαγή Παπασταύρου μετά από έξι χρόνια

Μετά από έξι χρόνια δικαστικών εμπλοκών και πολιτικών στοχοποιήσεων ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα από όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και διάφορες φορολογικές εκκρεμότητες.

Η περίπτωση Παπασταύρου είχε προβληθεί από το 2015 και στη συνέχεια επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως συνώνυμο της διαπλοκής με σαφείς υπαινιγμούς ακόμα και μέσα στη Βουλή για υπόνοιες διακίνησης πολιτικού χρήματος. 

Ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου έξω από τον Αρειο Πάγο μετά την αμετάκλητη και ολοκληρωτική αθώωση δήλωσε «Στοχοποιήθηκα βάναυσα, αδίστακτα, λόγω της πολιτικής μου δράσης μου με τη Νέα Δημοκρατία και της συνεργασίας μου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεση μου ο ορισμός της πολιτικής δίωξης.

Η Δικαιοσύνη όμως μίλησε παρά την προσπάθεια χειραγώγησής της.

Χρειάστηκαν 6 δύσκολα χρόνια για να δικαιωθώ. Και δικαιώθηκα. Πλήρως με σειρά αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για όλα όσα με κατηγορούσαν».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ανεπιτυχείς προσπάθειες και τους εκβιασμούς που είχε δεχθεί από εισαγγελικής πλευράς για να ενοχοποιήσει για οικονομικά θέματα την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ κάλεσε την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη για την άδικη στοχοποίηση του, σημειώνοντας «την περιμένω τη συγγνώμη, όχι ως προσωπική δικαίωση, αλλά ως πρώτο βήμα προκειμένου κανείς αθώος να μην υποστεί όλα όσα έγιναν σε βάρος μου. Είναι θέμα Δημοκρατίας».