Εκρηξη έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Εκρηξη έξω από το σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, που τοποθέτησαν άγνωστοι, ανεφλέγη χθες, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, εξωτερικά της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, στο Νέο Ψυχικό. Οι δράστες τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό στην είσοδο του γκαράζ, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε δύο Ι.Χ. που βρίσκονταν σταθμευμένα απέξω. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη καταδίκασε την επίθεση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι». 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Την επίθεση καταδίκασε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Τέτοιες αντιλήψεις και πράξεις δεν χωράνε στη Δημοκρατία μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, επισημαίνοντας σε σχόλιό του ότι «τέτοιες ενέργειες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όσων επιδιώκουν την ένταση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή