Εισήγηση: Με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Εισήγηση: Με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εισήγηση για τη μετακίνηση των ανεμβολίαστων μόνο με αρνητικό τεστ (pcr ή rapid) προχώρησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Σημειώνεται ότι δεν θα γίνονται δεκτά τα self test.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι το προσεχές διάστημα, λόγω των θερινών αδειών, θα αυξηθεί η κινητικότητα και έτσι αυτό το μέτρο κρίθηκε σκόπιμο για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν επίσης την διεξαγωγή ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και σιδηροδρομικών ταξιδιών εντός της επικράτειας με τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Διαβάστε: Προνόμια εμβολιασμένων: 20 ερωταπαντήσεις για τα νέα μέτρα σε εστίαση και ψυχαγωγία

Εισήγηση: Με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις από νομό σε νομό-1

Διαβάστε: Πρεμιέρα για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid – Έχουν εκδοθεί 200 εκατομμύρια

Πελώνη

«Δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να πείσουμε όσους είναι δύσπιστοι, όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. Εκεί έχουμε στρέψει την προσπάθεια μας», διαμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι ο εμβολιασμός συνιστά «στοιχειώδη αυτοπροστασία».

«Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε. [Διαβάστε]

Σκέρτσος

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι τα επόμενα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, θα είναι αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους.

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι, που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει», επισήμανε. [Διαβάστε]

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή