Ο Λίβας οδήγησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 44 βαθμούς

Ο Λίβας οδήγησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 44 βαθμούς

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ότι η θερμοκρασία σήμερα θα φθάσει τους 44 βαθμούς.  

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία καταγράφτηκε στα Χανιά (περιοχή Νεροκούρου) με 44,3 βαθμούς. Ακολούθησαν Αργος (43,8), Ψαχνά Ευβοίας (43,3), Τανάγρα (43,2) και Αυλίδα (43).

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ότι 78 σταθμοί του δικτύου του Αστεροσκοπείου κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο φτερωτός άνεμος Λίβας (Λιψ), που αντιπροσωπεύει το νοτιοδυτικό άνεμο στον Πύργο των Αέρηδων στην Πλάκα της Αθήνας, ήταν «υπεύθυνος» για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo.

Η θερμή εισβολή των αερίων μαζών, σε συνδυασμό με την επίδραση της τοπογραφίας στη νοτιοδυτική και δυτική ροή των ανέμων, οι οποίοι δρουν ως καταβάτες στα ανατολικά τμήματα, οδήγησαν τις μέγιστες θερμοκρασίες σε τιμές που έφτασαν και τοπικά ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς. 

Παρακολουθείστε το φαινόμενο μέσω του δορυφόρου

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή