Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψης – Στοιχεία ακόμη και στα σκουπίδια έψαξε η ΕΛ.ΑΣ.

Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψης – Στοιχεία ακόμη και στα σκουπίδια έψαξε η ΕΛ.ΑΣ.

Η πληροφορία για το κρησφύγετο του Χρήστου Παππά έφτασε στην Αντιτρομοκρατική την τελευταία εβδομάδα και οργανώθηκε μυστική επιχείρηση παρακολούθησης του διαμερίσματος

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες το βράδυ εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αθήνα, στην περιοχή του Ζωγράφου, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί και παρέμενε φυγόποινος από τον Οκτώβριο του 2020 μετά τη δικαστική καταδίκη στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ο Παππάς κρυβόταν στο διαμέρισμα μιας 52χρονης υποψήφιας με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Σύλληψη Χρήστου Παππά: Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο – Τον έκρυβε Ελληνοουκρανή Χρυσαυγίτισσα

Η πληροφορία για το κρησφύγετο του Χρήστου Παππά έφτασε στην Αντιτρομοκρατική την τελευταία εβδομάδα και οργανώθηκε μυστική επιχείρηση παρακολούθησης του διαμερίσματος.

Σε αυτό το διάστημα ο καταζητούμενος δεν εγκατέλειπε το διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ψάξουν και στα σκουπίδια για να εντοπίσουν στοιχεία τα οποία αποδείκνυαν ότι ο Παππάς βρισκόταν όντως εκεί. Τον συνέλαβαν χθες το βράδυ την ώρα που έτρωγε.

Υπό επιτήρηση

Μετά την αρχική ετυμηγορία του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου 2020, που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και με ορατό το ενδεχόμενο φυλάκισης των καταδικασθέντων, η Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να θέσουν υπό επιτήρηση τους καταδικασθέντες έως ότου το δικαστήριο εκδώσει την οριστική απόφασή του περί άμεσης εκτέλεσης ή αναστολής των ποινών.

Ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει τα ίχνη του προτού εξαφανιστεί ήταν την 1η Οκτωβρίου, όταν έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του στην περιοχή του Παπάγου, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Εκτοτε παρέμενε εξαφανισμένος.

Τότε ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης είχε κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρχών. Η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει εφόδους στο σπίτι του Παππά καθώς και σε οικίες συγγενών του στου Παπάγου, στη Δυτική Αττική και στα Ιωάννινα για το ενδεχόμενο να βρίσκεται σε κάποιο από αυτά, δίχως αποτέλεσμα.

Η φυγή του είχε προκαλέσει τότε και πολιτική αντιπαράθεση. Χθες το βράδυ μετά τη σύλληψή του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή