Συνήγορος Παππά: Πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού η μεταγωγή

Συνήγορος Παππά: Πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού η μεταγωγή

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί σήμερα ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί σήμερα ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές.

Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» κι αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον πελάτη του, αλλά δεν τον έχει συναντήσει ακόμη γιατί δεν χρειάστηκε να τον δει.

Η διαδικασία είναι δεδομένη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα διατάξει την εκτέλεση της ποινής και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στις φυλακές, πιθανότατα στον Δομοκό, είπε ο κ. Σταυριανάκης.

«Με πήρε το βράδυ, είπαμε δύο κουβέντες. Δεν προχωρήσαμε σε λεπτομέρειες. Απλώς στα διαδικαστικά μόνο», ανέφερε ο συνήγορος του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 

Διαβάστε σχετικά: Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψης – Στοιχεία ακόμη και στα σκουπίδια έψαξε η ΕΛ.ΑΣ

Απαντώντας στο ερώτημα εάν όλο αυτό το διάστημα των 9 περίπου μηνών που καταζητούνταν ήταν στο σπίτι που συνελήφθη, είπε ότι αυτό δεν το γνωρίζει, καθώς από επιλογή του δεν ήθελε να γνωρίζει γιατί πίστευε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η ώρα της σύλληψης και δεν ήθελε στο μυαλό του πελάτη του να υπάρχει η σκέψη ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που γνώριζαν.

«Είχα εξηγήσει δημόσια ότι δεν γνώριζα, διότι δεν ήθελα να γνωρίζω. Το είχα ξεκαθαρίσει, διότι περίμενα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό. Δεν θα ήθελα να είναι στη σκέψη του ένας άνθρωπος από εκείνους που γνώριζε πού είναι».

«Τώρα θα τα μάθουμε όλα, θα τον δω σήμερα. Εκείνος λέει ότι ήταν περαστικός», πρόσθεσε ο κ. Σταυριανάκης, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία, «που έκανε τη δουλεια της με πλήρη επαγγελματισμό και χωρίς σόου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή