Χρήστος Παππάς: Οι έρευνες στον στενό κύκλο, οι διαρροές για τη Σερβία και το σχέδιο της Αντιτρομοκρατικής

Χρήστος Παππάς: Οι έρευνες στον στενό κύκλο, οι διαρροές για τη Σερβία και το σχέδιο της Αντιτρομοκρατικής

Για τη στρατηγική που ακολούθησε η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να οδηγηθεί στα ίχνη του Χρήστου Παππά μίλησε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη στρατηγική που ακολούθησε η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να οδηγηθεί στα ίχνη του Χρήστου Παππά μίλησε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης

Χρήστος Παππάς: Τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού παίρνει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Χρήστος Παππάς: Στον Εισαγγελέα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής – Το χρονικό της σύλληψης

Χρήστος Παππάς: Το παρασκήνιο της σύλληψης – Στοιχεία ακόμη και στα σκουπίδια έψαξε η ΕΛ.ΑΣ.

Αρχικά, ο στόχος ήταν να προσδιοριστούν τα άτομα που βρίσκονταν στο περιβάλλον του Χρήστου Παππά και ποια από αυτά θα μπορούσαν να τον έχουν κρύψει. Πρόσωπα δηλαδή με τα οποία ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής διατηρούσε επαφές στο παρελθόν και στο διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να του έχουν παράσχει κρησφύγετο. 

Το τελευταίο διάστημα οι αρχές κατέληξαν στη συγκεκριμένη γυναίκα, με την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς διατηρούσε επαφές κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης ο εντοπισμός και η σύλληψη του Παππά ήταν προϊόν έρευνας και όχι αποτέλεσμα πληροφορίας που έφτασε στις αρχές το τελευταίο διάστημα. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως επισημαίνουν ότι οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του φυγόποινου Παππά χάρη σε πληροφορία που έφτασε το τελευταίο διάστημα στις αρχές.

Το σπίτι στου Ζωγράφου τέθηκε υπό επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική. Σε αυτό το διάστημα ο Παππάς δεν εθεάθη να μπαινοβγαίνει απ’ αυτό. 

Για να επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί ότι βρισκόταν πράγματι στο εσωτερικό του ερεύνησαν ακόμα και τα οικιακά απορρίμματα που έβγαζε η 52χρονη από το ισόγειο της 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου. 

Ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι πράγματι ερευνήθηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Χρήστος Παππάς είχε βρει καταφύγιο στη Σερβία, την Αλβανία ή ακόμα και την Ιταλία, το Βέλγιο ή την Κύπρο, δίχως πάντως να προκύψουν αποτελέσματα. 

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ορισμένες απ’ αυτές τις πληροφορίες διακινούνταν σκόπιμα από το περιβάλλον του Παππά προκειμένου να αποπροσανατολίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πάντως άφηναν από την πρώτη στιγμή ανοικτό το ενδεχόμενο ο 58χρονος να έχει βρει καταφύγιο σε σπίτι στην Αθήνα.

Η εκτίμηση σήμερα είναι ότι από την πρώτη στιγμή ο Παππάς κατέφυγε στο συγκεκριμένο σπίτι. Ακόμα τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδίδουν τους ισχυρισμούς του Παππά ότι σκόπευε να παραδοθεί το επόμενο διάστημα στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τη θέση της 52χρονης που τον φιλοξενούσε και διώκεται για υπόθαλψη εγκληματία. 

Στην ισόγεια κατοικία της 28ης Οκτωβρίου βρέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.
 
 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή