Χρυσοχοΐδης για σύλληψη Παππά: Η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

Χρυσοχοΐδης για σύλληψη Παππά: Η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η μεθοδική και συστηματική δουλειά οδήγησε στη σύλληψη Χρήστου Παππά», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας ότι η σύλληψη είναι η τέταρτη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας το τελευταίο 15νθήμερο.

«Συγχαίρω την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τον παρόντα διοικητή της και τον παρόντα αρχιστράτηγο για τη δουλειά τους. Η σύλληψη του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών, Χρήστου Παππά, είναι η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Προηγήθηκαν η εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, στη Ζάκυνθο καθώς και ο εντοπισμός των κλεμμένων έργων από την Εθνική Πινακοθήκη», είπε και πρόσθεσε: «Η ελληνική αστυνομία θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική στη μάχη και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στο δημόσιο χώρο».

«Όλες αυτές οι επιτυχίες συναρτώμενες με τα θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της μικροεγκληματικότητας, που μέχρι το 2019 υπήρξε μια αληθινή μάστιγα ιδίως για την Αθήνα και το κέντρο της, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι ο υψηλός επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και η βαθιά προσήλωση στο καθήκον έχουν φέρει και φέρουν αποτελέσματα. Δεν το βλέπουν μόνο εκείνοι, που κρίνουν βάσει σκοπιμοτήτων», επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Είναι η πεποίθησή μου ότι με τις βελτιώσεις που σχεδιάζουμε, εμείς εδώ η παρούσα πολιτική ηγεσία από κοινού με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τη φυσική ηγεσία, η ελληνική αστυνομία θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στη μάχη κατά του εγκλήματος και στην υπεράσπιση της νομιμότητας στο δημόσιο χώρο», κατέληξε.

Μετά τις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέμεινε κεκλεισμένων των θυρών στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τα οποία συζήτησε το θέμα της σύλληψης και τους συνεχάρη προσωπικά. 

Η στρατηγική της ΕΛ.ΑΣ

Για τη στρατηγική που ακολούθησε η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να οδηγηθεί στα ίχνη του Χρήστου Παππά μίλησε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αρχικά, ο στόχος ήταν να προσδιοριστούν τα άτομα που βρίσκονταν στο περιβάλλον του Χρήστου Παππά και ποια από αυτά θα μπορούσαν να τον έχουν κρύψει. Πρόσωπα δηλαδή με τα οποία ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής διατηρούσε επαφές στο παρελθόν και στο διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να του έχουν παράσχει κρησφύγετο. 

Το τελευταίο διάστημα οι αρχές κατέληξαν στη συγκεκριμένη γυναίκα, με την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς διατηρούσε επαφές κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης ο εντοπισμός και η σύλληψη του Παππά ήταν προϊόν έρευνας και όχι αποτέλεσμα πληροφορίας που έφτασε στις αρχές το τελευταίο διάστημα. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως επισημαίνουν ότι οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του φυγόποινου Παππά χάρη σε πληροφορία που έφτασε το τελευταίο διάστημα στις αρχές.

Χρυσοχοΐδης για σύλληψη Παππά: Η τέταρτη μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.-1

Διαβάστε:

Τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού παίρνει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Στον Εισαγγελέα ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής – Το χρονικό της σύλληψης

Το παρασκήνιο της σύλληψης – Στοιχεία ακόμη και στα σκουπίδια έψαξε η ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή