Πυρκαγιές σε Κιλκίς, Λαμία, Καστοριά και Πάρο

Πυρκαγιές σε Κιλκίς, Λαμία, Καστοριά και Πάρο

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχές του Κιλκίς, της Λαμίας, της Καστοριάς και της Πάρου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχές του Κιλκίς, της Λαμίας, της Καστοριάς και της Πάρου.

Στο Κιλκίς, φωτιά ξέσπασε σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κρηστώνη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στην Καστοριά, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καμπίτσιος, στο Νεστόριο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Στη Λαμία, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καμηλόβρυση. Στην περιοχή έσπευσαν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στην Πάρο, φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ, στη Λάρισα. Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός είναι σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου, για δεύτερη συνεχή ημέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Τελευταίες ειδήσεις

Χρήστος Παππάς: Οι έρευνες στον στενό κύκλο, οι διαρροές για τη Σερβία και το σχέδιο της Αντιτρομοκρατικής

Εστίαση: Προβληματισμοί για τον διαχωρισμό χώρων – Οκτώ κρίσιμα ερωτήματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή