Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα – Εικόνες

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα – Εικόνες

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν σενάρια αεροπορικής προστασίας και προσβολής ναυτικής δύναμης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν, χθες, με ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε πολυεθνική διακλαδική άσκηση ADEX – Air Defence Exercise στη Μαύρη Θάλασσα εντός FIR Βουκουρεστίου.

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα – Εικόνες-1

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχε η Ναυτική Συμμαχική Δύναμη Standing NATO Maritime Group Two – SNMG 2 καθώς και μαχητικά αεροσκάφη – επιπλέον των ελληνικών – από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Ρουμανία καθώς και ένα αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποίησης E-3A AWACS του ΝΑΤΟ.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν σενάρια αεροπορικής προστασίας και προσβολής ναυτικής δύναμης, στο πλαίσιο των οποίων το ελληνικό ζεύγος F-16 επιχείρησε σε ρόλο Escort των επιτιθέμενων αεροσκαφών.

Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολυεθνική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα – Εικόνες-2

Σκοπός της ADEX ήταν να επιδείξει την ικανότητα του ΝΑΤΟ στην ολοκλήρωση και αποτελεσματική συνέργεια των δυνάμεων του σε θάλασσα και αέρα, και να προαγάγει το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή