ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά – Μήνυμα από το 112

Σε εξέλιξη βρισκόταν αργά το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά

olonychtia-machi-me-tis-floges-stin-kefalonia-minyma-apo-to-112-561421966

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν αργά το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά.

Οι κάτοικοι των οικισμών Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός έλαβαν μήνυμα από το 112, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλο το βράδυ, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί, της Αγίας Ειρήνης και το Καπανδρίτι.

Ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης

Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς με τη δύση του ηλίου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, ανέφερε ότι «η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την οριοθέτησή της. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και θα ενισχυθούν και άλλο».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Σημειώνεται ότι, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Τελευταίες ειδήσεις

Τι κάναμε στα δύο χρόνια, τι σχεδιάζουμε για μετά: Όλη η συνέντευξη Μητσοτάκη στην «Κ»

Τετραψήφιος αριθμός στα νέα κρούσματα – 9 θάνατοι

Τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα – Ολόκληρο το ΦΕΚ