ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα κορωνοϊού: Πρόστιμο 5.000 ευρώ και μία σύλληψη σε κέντρο διασκέδασης 

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο σε ιδιωτική επιχείρηση – κέντρο διασκέδασης, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του προσωρινά υπευθύνου του εν λόγω κέντρου

Μέτρα κορωνοϊού: Πρόστιμο 5.000 ευρώ και μία σύλληψη σε κέντρο διασκέδασης 

Μικτό κλιμάκιο ευρείας σύνθεσης αποτελούμενο από επιθεωρητές-ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχων τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στον Δήμο Αιγάλεω με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς του COVID-19.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο σε ιδιωτική επιχείρηση – κέντρο διασκέδασης, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του προσωρινά υπευθύνου του εν λόγω κέντρου και επιβλήθηκε από τους επιθεωρητές της ΕΑΔ διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ λόγω υπέρβασης του ορίου πελατών.

Συγκεκριμένα, μολονότι σύμφωνα με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης η συνολική δυναμικότητα του κέντρου είναι 823 εξυπηρετούμενα άτομα, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα διέθετε ανοιγόμενη οροφή και ότι ο αριθμός των πελατών που ευρίσκονταν στην επιχείρηση υπερέβαινε τους 600, αντί 206, που αντιστοιχεί στο 25% της δυναμικότητάς του σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας «οι αρμόδιοι φορείς υλοποιούν οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων με μικτά κλιμάκια που θα ελέγχουν το σύνολο των όρων ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων πέραν της συμμόρφωσής τους με τους ειδικούς όρους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Τελευταίες ειδήσεις

Κορωνοϊός: 619 νέα κρούσματα, έξι θάνατοι, 177 διασωληνωμένοι