Κορωνοϊός: Η ενημέρωση για την εξέλιξη του εμβολιασμού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση για την εξέλιξη του εμβολιασμού στην Ελλάδα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα δοθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα κλείνουν τα ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων.

«Ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός των εφήβων», είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την εμβολιαστική κάλυψη για τη νόσο COVID-19.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών, είπε ότι βάσει μελέτης στις ΗΠΑ η συχνότητα εισαγωγής σε νοσοκομεία λόγω Covid είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθης εποχική γρίπη.

«Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων», είπε και τόνισε: «Τα εμβόλια mRNA θα χρησιμοποιηθούν για τους εφήβους. Η πρώτη χώρα που άρχισε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών ήταν ο Καναδάς. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών».

Η ίδια προανήγγειλε ταχεία επαναπροσαρμογή σχεδίων και αποφάσεων λόγω της Μετάλλαξης Δέλτα, επισημαίνοντας ότι «είναι νωρίς για να χαρακτηριστεί ήπια» η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Υπογράμμισε ότι «τα ανεμβολίαστα άτομα απειλούνται περισσότερο». Συνέστησε δε τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού για την μεγαλύτερη προστασία του καθενός. Πρόσθεσε ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη «Δέλτα»: Pfizer και Moderna στο 96%, AstraZeneca στο 92% και J&J στο 85%.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι σήμερα αναμένονται 90.000, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 5. εκατ. πολίτες έχουν κάνει από μια δόση- το 47,7% επί του γενικού πληθυσμού και το 56% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι από 4. εκατ. πολίτες, το 45% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους κάλεσε τους ανεμβολίαστους πολίτες να κλείσουν άμεσα ραντεβού, σημειώνοντας ότι με το σκεύασμα της J&J και της Moderna ο εμβολιασμός γίνεται σε μια μέρα, ενώ με Pfizer σε 3 μέρες.

Κρούσματα

Σε 801 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 6 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.743

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 173 ασθενείς. [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή