ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλονιά: Ενεργοποιήθηκε ο «Κοπέρνικος» για τη χαρτογράφηση της καμένης έκτασης

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή της Κεφαλονιάς, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Κεφαλονιά: Ενεργοποιήθηκε ο «Κοπέρνικος» για τη χαρτογράφηση της καμένης έκτασης

Ενεργοποιήθηκε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής στην Κεφαλονιά, την οποία έκαψε η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο.

Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή της Κεφαλονιάς, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Δείτε το Οδοιπορικό της «Κ» στις καμένες περιοχές της Κύπρου

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων. Κεφαλονιά: Ενεργοποιήθηκε ο «Κοπέρνικος» για τη χαρτογράφηση της καμένης έκτασης-1ογραφικών δεδομένων και 

Τα δεδομένα και οι χάρτες της υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Τελευταίες ειδήσεις