Εμβολιασμός: Επιβράβευση στους συνεπείς

Εμβολιασμός: Επιβράβευση στους συνεπείς

Ωθηση στους διστακτικούς δίνει επιχείρηση στη Λάρισα, η οποία θα παρέχει μπόνους ύψους 500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που εμβολιάζεται κατά της COVID-19

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει εκατόν είκοσι εργαζομένους της εταιρείας Cosmos Aluminium A.E. που έχουν ήδη δρομολογήσει τον εμβολιασμό τους. Η διοίκηση της εταιρείας, που έχει έδρα τη Λάρισα, ανακοίνωσε ότι θα παρέχει μπόνους ύψους 500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που εμβολιάζεται κατά της COVID-19. «Με αυτή μας την απόφαση θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους συνεπείς πολίτες, που υπάκουσαν στις επιταγές της επιστημονικής κοινότητας χωρίς να αναμένουν κάποιο αντάλλαγμα», δηλώνει στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Καντώνιας, διευκρινίζοντας ότι το μπόνους ανακοινώθηκε στο προσωπικό την Παρασκευή, αφού το κράτος είχε πλέον δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. «Και ταυτόχρονα προσδοκούμε να ενθαρρύνουμε όσους είναι διστακτικοί», προσθέτει ο ίδιος. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2007, απασχολεί συνολικά 180 άτομα και «εξ αυτών περίπου τριάντα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ άλλοι ενενήντα έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και κάνει την πρώτη δόση». Υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 40% «που αμφιταλαντεύεται». Τα παραπάνω ποσοστά ερμηνεύονται και από το νεαρό της ηλικίας των εργαζομένων, καθώς οι περισσότεροι είναι κάτω των τριάντα ετών.

Η κίνηση

Η εταιρεία φιλοδοξεί η κίνησή της να βρει μιμητές και να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε μια περιφέρεια όπου τα επίπεδα εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά. Η λαρισινή εταιρεία, λόγω αντικειμένου αλλά και λόγω του εξαγωγικού προσανατολισμού της, δεν είχε απώλειες έως τώρα εξαιτίας της πανδημίας. «Συντάξαμε εξαρχής κάποια σενάρια επί χάρτου, προσαρμόσαμε τις ώρες και τον τρόπο άφιξης των εργαζομένων, καθώς βρισκόμαστε στις παρυφές της πόλης», περιγράφει ο ίδιος, «προσφέραμε στους εργαζομένους μέσα προστασίας, όχι μόνο μάσκες και γάντια, αλλά και ειδικά αντισηπτικά για τις επιφάνειες εργασίας». Ταυτόχρονα, όσοι εργάζονταν στην εξυπηρέτηση πελατών έκαναν τηλεργασία έως και τις αρχές Ιουνίου. «Τηρώντας όλα τα παραπάνω, ευτυχώς είχαμε ελάχιστα κρούσματα», σημειώνει με ικανοποίηση ο κ. Καντώνιας. 

«Η πορεία της πανδημίας και η έλευση ενός ακόμα κύματος με ανησυχεί προσωπικά αλλά και ως επικεφαλής της εταιρείας», ομολογεί ο ίδιος, θέλοντας να εξηγήσει και το σκεπτικό του «δώρου». «Γνωρίζουμε ότι δεν θα τους πείσουμε όλους», λέει, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα της επιχείρησης – «η δουλειά θα γίνεται με μάσκες, δεν θα αλλάξει αυτό ούτε για τους εμβολιασμένους». 

Η τακτική της επιβράβευσης είναι συνήθης στην κερδοφόρο εταιρεία, που προβαίνει συνεχώς σε νέες προσλήψεις. Πέρυσι, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι έλαβαν μπόνους έως και 2.000 ευρώ για την προσαρμοστικότητα που επέδειξαν στην πανδημία, παλαιότερα οι λόγοι ήταν διαφορετικής φύσεως. 

Αν τελικά το δέλεαρ μεταπείσει τους αρνητές θα φανεί εν καιρώ. Πάντως, αντίστοιχες πρωτοβουλίες στον κλάδο του τουρισμού, όπου μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες προσφέρουν πληρωμένη άδεια, μπόνους, ακόμα και ολιγοήμερα ταξίδια προκειμένου οι νεαροί εργαζόμενοι να περάσουν το κατώφλι των εμβολιαστικών κέντρων, δεν έχουν ακόμα αποδώσει καρπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή