Ο εφιάλτης της ανήλικης από τη Ρουμανία στα δίχτυα μαστροπών

Ο εφιάλτης της ανήλικης από τη Ρουμανία στα δίχτυα μαστροπών

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεπτομέρειες από την επιχείρηση που έστησε η αστυνομία προκειμένου να οδηγηθεί στα ίχνη και τη σύλληψη του άνδρα αλβανικής καταγωγής ο οποίος εξέδιδε ανήλικη κοπέλα από τη Ρουμανία έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 5ης Ιουλίου περιήλθε στην υπηρεσία αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων η πληροφορία ότι μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, λειτουργεί «γραφείο» ερωτικών ραντεβού και μεταξύ των γυναικών που εκδίδονταν ήταν και μία ανήλικη με συγκεκριμένο ψευδώνυμο.

Αστυνομικός εντόπισε την ιστοσελίδα και κανόνισε τηλεφωνικά, ερωτικό ραντεβού διάρκειας μίας ώρας, σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 140 ευρώ. Όταν παρουσιάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου η ανήλικη, ο αστυνομικός της δήλωσε την ιδιότητα του και την προσήγαγε στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ άλλοι αστυνομικοί προσήγαγαν τον δράστη, ο οποίος είχε εντοπιστεί προηγουμένως να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του την ανήλικη και να την περιμένει κοντά στο ξενοδοχείο. 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον Φεβρουάριο, ο υπήκοος Αλβανίας προσέγγισε την κοπέλα και προσποιούμενος ότι θέλει να τη θέσει υπό την προστασία του, την εγκατέστησε αρχικά σε διαμέρισμα στο Ίλιον Αττικής και στη συνέχεια στη Ραφήνα. Κατόπιν, με διάφορες παροχές και δώρα που τις έκανε κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να συνάψει ερωτική σχέση μαζί της. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της και με τη χρήση διαφόρων εξαναγκαστικών μέσων που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων βία και απειλές, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ως μέσο πίεσης την ερωτική σχέση εξάρτησης που είχε μαζί του, την εξανάγκασε να απασχοληθεί ως εκδιδομένη για λογαριασμό του.

Για τον σκοπό αυτό, συναντήθηκε με συγκατηγορούμενο του, ιδιοκτήτη «γραφείου» ερωτικών ραντεβού. Σε αυτόν επέδειξε την ανήλικη και αφού κανόνισαν την απασχόληση της ως εκδιδομένη, υπέδειξαν στην παθούσα τρόπους συμπεριφοράς προς τους πελάτες κατά τη διάρκεια των ερωτικών της συνευρέσεων. Τα ερωτικά της ραντεβού θα κανονίζονταν σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής μέσω επικοινωνίας με τηλεφωνική σύνδεση, η οποία αναγραφόταν σε ιστοσελίδα.

Επίσης, ο συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας θα επιτηρούσε πλήρως τις κινήσεις της, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά της και την παρακράτηση των εσόδων που θα είχε, τα οποία θα μοιραζόταν με του υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του. Στις 2 Ιουλίου οδήγησε την ανήλικη σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αθήνας όπου αυτή υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει ημίγυμνη φωτογράφιση και προκειμένου μη γίνει αντιληπτή, από τις φωτογραφίες της, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του «γραφείου», αφαιρέθηκαν ψηφιακά όλα τα τατουάζ που είχε. Για τον ίδιο λόγο ο δράστης προέβη στην κατάρτιση πλαστού δελτίου ταυτότητας ρουμανικών αρχών, το οποίο παρέδωσε στην εν λόγω ανήλικη με σκοπό να το επιδεικνύει σε ενδεχόμενους αστυνομικούς ελέγχους. 

Σε κατ’οίκον έρευνα που έγινε κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, ένα πιστόλι κρότου με τέσσερα φυσίγγια και δεκατρία φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 0,38 special, το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των ρουμανικών αρχών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι κατηγορούμενος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην ανήλικη υπήκοο Ρουμανίας παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή