Ν. Θωμαΐδης: Έχουμε δεδομένα Ιανουαρίου, θα περάσουμε τα 2.000 κρούσματα

Ν. Θωμαΐδης: Έχουμε δεδομένα Ιανουαρίου, θα περάσουμε τα 2.000 κρούσματα

Στο 65% καταγράφηκε η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα την περασμένη εβδομάδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δεδομένα του Ιανουαρίου παραπέμπει η εικόνα αύξησης των δειγμάτων κορωνοϊού στα λύματα, ανερχόμενη στο 65%, οδηγώντας τον καθηγητή Νίκο Θωμαΐδη να προβλέπει άμεσα την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κατά μέσο όρο πάνω από τα 2.000, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε ότι την περασμένη εβδομάδα η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα ανήλθε στα δύο τρίτα, ξαφνιάζοντας στα τέλη Ιουνίου τους ειδικούς μετά τη σταθεροποίηση και τη μείωση των προηγούμενων μηνών.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεπώς πρέπει πλέον να αναμένεται άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων πέρα από τα 2.000 κατά μέσο όρο, είπε ο κ. Θωμαΐδης, μετά και το υψηλό των 1.797 κρουσμάτων που καταγράφηκε στο 24ωρο έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η επιβάρυνση της εικόνας του ιικού φορτίου παραπέμπει στα δεδομένα πριν το τρίτο κύμα, τον περασμένο Ιανουάριο, το οποίο έκλεισε τα καταστήματα για δύο μήνες και τα σχολεία για τρεις, αλλά πριν αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Πηγή: Skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή