Γλυφάδα: Αύξηση των θετικών τεστ Covid κατά 8,49%

Γλυφάδα: Αύξηση των θετικών τεστ Covid κατά 8,49%

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας - Σε επιφυλακή και εγρήγορση όλος ο δήμος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των θετικών τεστ Covid κατά 8,49% παρατηρήθηκε στον Δήμο Γλυφάδας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής. Τονίζεται μάλιστα πως πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας και πως όλος ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση.

Όπως όλα δείχνουν, η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες Τρίτη θορύβησε πολλούς πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν σήμερα στα σημεία των δήμων τους, όπου τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν ελέγχους rapid test.

Στις περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, η προσέλευση του κόσμου είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες ημέρες.

⇒ Διαβάστε επίσης: Δεύτερες σκέψεις για μεικτούς χώρους μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Στη Γλυφάδα διενεργούνται καθημερινά δωρεάν έλεγχοι rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, σήμερα (7/7) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, αύριο Πέμπτη (8/7) στον δρόμο Ποιητών, στη συμβολή Λαμπράκη και Μεταξά, την Παρασκευή (9/7 ) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, το Σάββατο (10/7) στη Γ΄ Μαρίνα και την Κυριακή (11/7) στη Δ’ Μαρίνα.

«Παρότι καλοκαίρι, δεν πρέπει κανείς μας να εφησυχάζει. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει όλοι μαζί να προλάβουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα», δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και κάλεσε τους πολίτες «να ανταποκριθούν και να υποβληθούν σε αυτή τη σύντομη εξέταση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου και σωστή ιχνηλάτηση στην πόλη».

Και στον δήμο Αλίμου παρατηρείται αύξηση στην προσέλευση του κόσμου για τα rapid test, τα οποία διενεργούνται από τις 9:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο 1ο ΚΑΠΗ επί της λεωφόρου Καλαμακίου 72.

Από τη δική του μεριά, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου εξέδωσε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο καλεί τους δημότες να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η πανδημία έχει δοκιμάσει σκληρά την κοινωνία μας, έχει κοστίσει τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, δημιούργησε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και σκεπτόμαστε. Ο εμβολιασμός είναι η λύση στην πανδημία και ο πιο αξιόπιστος τρόπος προστασίας των αγαπημένων μας». Και καταλήγει: «Εμβολιαζόμαστε, κερδίζουμε πίσω τη ζωή μας και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ενωμένοι, σύντομα θα είμαστε όλοι ασφαλείς και ελεύθεροι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή