ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: Είναι πλέον κυρίαρχη στις ΗΠΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: Είναι πλέον κυρίαρχη στις ΗΠΑ

Η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού είναι ήδη η κυρίαρχη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μοντελοποίηση δεδομένων που καταρτίζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οργανισμού υγείας, η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού έγινε κυρίαρχη στη χώρα μέσα στις δύο εβδομάδες που έληξαν στις 3 Ιουλίου, με το 51,7% των κρουσμάτων να συνδέονται με τη μετάλλαξη αυτή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει πλέον το 40% των κρουσμάτων

Το ποσοστό των κρουσμάτων που συνδέονται με τη μετάλλαξη Άλφα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, και ήταν η κυρίαρχη στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής, μειώθηκε στο 28,7%.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος του SARS-CoV-2 σε πολλές χώρες, μεταδίδεται ευκολότερα συγκριτικά με πρωτύτερα στελέχη του ιού και μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερες μορφές ασθένειας, ειδικά στους νέους. Έχει πλέον εντοπιστεί σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Μέχρι στιγμής, τα αρχικά δεδομένα έχουν δείξει ότι τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό έναντι της παραλλαγής Δέλτα, με τη συγκέντρωση αντισωμάτων εξουδετέρωσης να είναι σχετικά μειωμένη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters