Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για ύποπτα κρούσματα σε πλοίο από την Ίο

Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για ύποπτα κρούσματα σε πλοίο από την Ίο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας χθες βράδυ έπειτα από πληροφορίες ότι στο πλοίο Super Express που ερχόταν από την Ιο επέβαιναν δεκάδες ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ειδικότερα, έφτασαν στο λιμάνι 70 άτομα νεαρής ηλικίας, ορισμένα εκ των οποίων παρουσίαζαν συμπτώματα κορωνοϊού. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, 30 νεαρά παιδιά ξεκίνησαν από την Αθήνα για διακοπές στην Ίο, εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και συμμετείχαν σε πάρτι. Κάποιοι νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν. 

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι όσοι επέστρεψαν ήταν απομονωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο, ενώ όταν έφτασαν ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας. Πρόσθεσε ότι από τα νεαρά άτομα που ταξίδευαν αρκετά διαγνώστηκαν θετικά ενώ όλοι οι επιβάτες μπήκαν σε 14ήμερη καραντίνα.

Επίσης, το πλοίο απολυμάνθηκε και ελέγχθηκαν και τα μέλη του πληρώματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή