ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν σπίτια

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Κατάβαση, στη Χίο

Φωτιά στη Χίο: Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν σπίτια

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή Κατάβαση, στη Χίο.

Συνολικά στο σημείο θα επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Επίσης, μεταβαίνουν στο νησί με αεροσκάφος 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εισήγηση για εκκενώσεις οικισμών

Η πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα, πάνω από τον οικισμό Κατάβαση, από τον οποίο απομακρύνθηκαν νωρίτερα οι κάτοικοι με εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Ακολούθως, δόθηκε εισήγηση της Πυροσβεστικής για εκκένωση και του οικισμού Σιδηρούντα, ενώ -σύμφωνα με τοπικά μέσα- απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους προληπτικά και οι κάτοικοι του οικισμού Διευχά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό Κατάβαση, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι πέρασε μέσα από τις αυλές.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη και ομολόγησε ο εμπρηστής της Κεφαλονιάς

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ, γι’ αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Τελευταίες ειδήσεις