ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσέλευση πολιτών για rapid test στα Νότια Προάστια

Μεγάλη προσέλευση πολιτών για rapid test στα Νότια Προάστια

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και σήμερα η προσέλευση των πολιτών στα σημεία όπου συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν ελέγχους rapid test.

Ειδικά στους δήμους των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ο κόσμος δείχνει να έχει θορυβηθεί από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού κι αυτό αποτυπώνεται στις ουρές που παρατηρούνται από το πρωί.

Ο δήμος Γλυφάδας με επίσημη ανακοίνωσή, έκανε λόγο για αύξηση των θετικών τεστ στην πόλη, κατά 8,49%, που είναι και η υψηλότερη από την αρχή της πανδημίας. 

Τόσο στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στη Γλυφάδα, όσο και σε αυτό του Αλίμου, από το πρωί μεταβαίνουν δεκάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test.

Στη Γλυφάδα διενεργούνται καθημερινά δωρεάν έλεγχοι από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από τις 8 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, σήμερα (8/7) στον δρόμο Ποιητών, στη συμβολή Λαμπράκη και Μεταξά, την Παρασκευή (9/7 ) στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο, το Σάββατο (10/7) στη Γ’ Μαρίνα και την Κυριακή (11/7) στη Δ’ Μαρίνα.

Στον δήμο Αλίμου διενεργούνται από τις 9.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο 1ο ΚΑΠΗ επί της λεωφόρου Καλαμακίου 72. 

Η δημοτική Αρχή στον Αλιμο ανακοίνωσε αλλαγή και στον τόπο της προγραμματισμένης αιμοδοσίας με ραντεβού, αφού στο 1ο ΚΑΠΗ μεταβαίνουν πολίτες για τη διενέργεια των rapid test. Έτσι, στις 9 και 10 Ιουλίου η αιμοδοσία δεν θα γίνει στο 1ο αλλά στο 2ο ΚΑΠΗ, επί της Ελ. Βενιζέλου 17 στο Ανω Καλαμάκι (09:00-13:00). 

ΑΠΕ – ΜΠΕ