ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για εικονικούς εμβολιασμούς

Από γιατρό του Ασκληπιείου Βούλας. Σε ετοιμότητα οι εισαγγελικές αρχές

Δικογραφία για εικονικούς εμβολιασμούς

Δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σχηματίστηκε εις βάρος γιατρού στο Ασκληπιείο της Βούλας. Κατόπιν συνεννόησης με πέντε άτομα, πιθανόν αρνητές του κορωνοϊού, προσπάθησε να προβεί στον εικονικό εμβολιασμό τους ώστε να τους χορηγήσει το σχετικό πιστοποιητικό. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την 4η Ιουλίου ο κατηγορούμενος γιατρός παρουσιάστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο συνοδεύοντας πέντε άτομα, με το ένα απ’ αυτά να έχει προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό του με εμβόλιο Pfizer

Eνώ η νοσηλεύτρια ετοιμαζόταν να του χορηγήσει τη δόση, ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, δήλωσε ότι θα κάνει εκείνος το εμβόλιο. Αντ’ αυτού, όμως, η νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι ο γιατρός πέταξε το φιαλίδιο με τις δόσεις των εμβολίων στα σκουπίδια. Η νοσοκόμα αντέδρασε. Η διαδικασία διεκόπη, ενώ γιατρός και πολίτες έφυγαν. Η νοσοκόμα κατήγγειλε το συμβάν στη διοίκηση του νοσοκομείου, που με τη σειρά της κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού στο Α.Τ. Βούλας. Ο γιατρός δεν εντοπίστηκε εντός των ορίων του αυτοφώρου, ωστόσο εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Από το Ασκληπιείο Βούλας επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση το περιστατικό, καθώς και η μήνυση που κατατέθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου κατά του γιατρού, του οποίου η σύμβαση διεκόπη άμεσα, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια ΕΔΕ. 

Σε ανακοίνωση του νοσοκομείου υπογραμμίζεται πως «είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρίσθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα». 

Η ΠΟΕΔΗΝ, από την πλευρά της, ζήτησε «τη βαρύτερη τιμωρία αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα». 

Στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «ντροπή» το περιστατικό που καταγγέλθηκε, προσθέτοντας ότι συνιστά «σοβαρό πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα». «Τέτοια άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Θίγουν την τιμή και την υπόληψη, συκοφαντούν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας, αναιρούν την προσπάθεια που κάνουμε για τη συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό με εθελοντικό τρόπο ως ανάγκη ζωής» προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διακριβωθεί το εύρος της υπόθεσης, έπειτα από τις διαστάσεις που έλαβε το περιστατικό.