Υποχρεωτικό εμβολιασμό προτείνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Υποχρεωτικό εμβολιασμό προτείνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

«Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους πρότεινε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Μάλιστα, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή της Εκκλησίας ώστε να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, ενώ ανησυχία προκαλούν οι ιερείς που τάσσονται κατά του εμβολιασμού. Ετσι, την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα θα επισκεφθούν την Ιερά Σύνοδο «για να περάσει ένα πιο δυνατό μήνυμα και στις χαμηλές κλίμακες της ιεραρχίας», όπως είπε χθες ο υπουργός.

Ειδικότερα, στην αναγκαιότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό αναφέρθηκε χθες (Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ) ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο της COVID. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μη διασπείρει τον θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί». «Μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης Εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα. «Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν εφαρμόζουμε το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Καθένας από εμάς πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του». 

«Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε, εστιάζοντας όχι μόνο σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, αλλά και σε όσους δεν τηρούν τα άλλα προληπτικά μέτρα. 

Αναφερόμενος σε ιερείς –πρόσφατα περιστατικά υπήρξαν στην Κρήτη– που αρνούνται να δεχθούν τους εμβολιασμένους στη Θεία Κοινωνία, αλλά και στη χρήση μάσκας εντός των ναών, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει κάποιον πιστό από το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας επειδή έχει εμβολιαστεί ή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Το Μυστήριο, η συμμετοχή και η προσέλευση δεν έχουν να κάνουν με αυτή τη διάσταση της ζωής. Οποιοι το κάνουν είναι υπόλογοι απέναντι στον Θεό, στην Εκκλησία και στον επίσκοπό τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή