«Lock out» από επιχειρήσεις σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους

«Lock out» από επιχειρήσεις σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργά αλλά σταθερά πληθαίνει ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων, κάποιες εξ’αυτών πολυεθνικές, που είτε προφορικά, είτε γραπτά δίνουν σαφή οδηγία στους εργαζόμενούς τους να εμβολιαστούν προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται απρόσκοπτα και με ασφαλή τρόπο στους ομίλους τους. 

Τουλάχιστον μία πολύ μεγάλη ελληνική επιχείρηση από τον χώρο των τροφίμων έχει δώσει σαφή οδηγία ότι από την 1η Αυγούστου και μετά δεν θα μπαίνει κανείς ανεμβολίαστος στους χώρους της εταιρείας. Πρακτικά αυτό σημαίνει είτε υποχρεωτικές άδειες μετ’ αποδοχών ή εφόσον αυτές έχουν εξαντληθεί, άδειες άνευ αποδοχών.

Επί του παρόντος λιγοστές επιχειρήσεις έχουν προβεί σε γραπτές κοινοποιήσεις στους εργαζόμενους καθώς αν και νομικά εκτιμάται πως είναι πλήρως κατοχυρωμένες, επιφυλάσσονται για να μην προκαλέσουν «θόρυβο» που μπορεί να τύχει κακόπιστη κριτική από «κέντρα αντιεμβολιαστών».  

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή