Ολονύχτια επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στον Έβρο

Ολονύχτια επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στον Έβρο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, λόγω της έλευσης της νύχτας, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Έβρο, σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επιστρέφουν στις οικίες τους. 

Παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνέυσει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή