Πυρκαγιές στον Εβρο και στην Ανάβυσσο

Πυρκαγιές στον Εβρο και στην Ανάβυσσο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες νωρίς το απόγευμα στη Λευκίμμη Εβρου, στον Δήμο Σουφλίου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή στο ρέμα Μπαλτζά, πίσω από τα στρατόπεδα. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, καθώς στο σημείο έπνεαν από νωρίς ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν την κατάσβεση, ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί ήταν ορατοί ακόμη και από την Εγνατία Οδό. Στο σημείο επιχειρούσαν 90 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 28 οχήματα. Επίσης, από αέρος συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στη μάχη ρίχτηκε, μάλιστα, και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200, προκειμένου να μη φτάσει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα e-evros. Σημαντική επίσης ήταν και η συνδρομή μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και υδροφόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με εντολή αρχηγού Π.Σ. αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μετέβαινε στον Εβρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, οι Αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του χωριού Λευκίμμη για προληπτικούς λόγους. Ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, εκτιμούσε πως «η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, φωτιά εκδηλώθηκε και στην Ανάβυσσο, σε υπαίθριο χώρο κοντά στην κεντρική λεωφόρο. Αμεσα έσπευσαν δεκατέσσερις πυροσβέστες με επτά οχήματα και από αέρος 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Η φωτιά παρέμενε έως αργά το βράδυ σε εξέλιξη, καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Oι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν και προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας. Λίγο πριν από τις 8.30 μ.μ. απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι του εν λόγω οικισμού, καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια ενώ πνέουν άνεμοι μέχρι και 5 μποφόρ. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ήταν κοντά στη λεωφόρο Λαυρίου, όπου διεκόπη το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του οικισμού ΑΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή