Μια κυριακάτικη ποδηλατική βόλτα στη μετεπαναστατική Αθήνα με οδηγό τη «Σχεδία»

Μια κυριακάτικη ποδηλατική βόλτα στη μετεπαναστατική Αθήνα με οδηγό τη «Σχεδία»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αφορμή για γνωριμία, αλληλεγγύη και γιορτή δίνεται την Κυριακή 11 Ιουλίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 μμ στην καρδιά της Αθήνας. Στο πλαίσιο του δεύτερου καλοκαιρινού Φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες στο “σχεδία home”», διοργανώνεται μια ποδηλατοβόλτα που θα ξεναγήσει μικρούς και μεγάλους σε μια διαδρομή από την Πύλη του Αδριανού μέχρι και το Καλλιμάρμαρο. 

Πρόκειται για μια βουτιά στα μυστικά της πόλης, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από τα εμβληματικά κτίρια και τις γειτονιές που τους περιβάλλουν. Το Ζάππειο, ο Εθνικός Κήπος, η Νεοκλασική Τριλογία Αθηνών και η πλατεία Κοτζιά είναι μερικά από τα σημεία που θα συναντήσουν οι συμμετέχοντες. 

Η εικόνα που προσφέρεται χαρίζει στους ποδηλάτες μια πνοή από την Αναγέννηση της Αθήνας μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ένα εναλλακτικό, βιωματικό μάθημα ιστορίας που μεταφέρει τους συμμετέχοντες στον τόπο των συμβάντων εξιστορώντας γεγονότα από τα Παναθήναια μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 γύρω από το Καλλιμάρμαρο. 

Η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται μόνο σε ποδηλάτες, αλλά σε οποιονδήποτε αποζητά μια γεύση από τα μυστικά της πόλης. Για τον λόγο αυτό, προσφέρονται ηλεκτρικά ποδήλατα προκειμένου ο χρήστης να αισθανθεί άμεση εξοικείωση και ασφάλεια περνώντας μέσα από τους πεζοδρόμους και τις ποδηλατικές διαδρομές της Αθήνας. 

Η υπεύθυνη επικοινωνίας και κοινωνικών προγραμμάτων της Σχεδίας, Αιμιλία Δούκα, αναφέρει: «Είναι σημαντικό να δούμε αυτή την πλευρά της Αθήνας. Είμαστε κάτοικοι εδώ και δεν γνωρίζουμε τη βασική ιστορία της πόλης μας και των κτιρίων της. Πρόκειται για μια κοινωνική καινοτομία, που προάγει το νόημα της αλληλεγγύης».

Η ομάδα της Σχεδίας διοργανώνει και άλλες δράσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες στο “σχεδία home”», όπως παιδικά εργαστήρια, περιπάτους και μια συνάντηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο κάτω από την πανσέληνο της 22ης Αυγούστου για να μας θυμίσει πως «ο ουρανός είναι η στέγη μας».

Η βόλτα θα καταλήξει στο «σχεδία home» για να προσφέρει έναν καφέ ή κάποιο ρόφημα στους ποδηλάτες. Τα ποδήλατα παρέχει η Solebike, τα γραφεία της οποίας αποτελούν την αφετηρία της διαδρομής. Διατίθενται ακόμη καθίσματα και κανονικά ποδήλατα για τους μικρότερους ποδηλάτες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή