Διακινούσαν με ιστιοπλοϊκό μετανάστες προς την Ιταλία – Τρεις συλλήψεις στην Ηλεία

Διακινούσαν με ιστιοπλοϊκό μετανάστες προς την Ιταλία – Τρεις συλλήψεις στην Ηλεία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών προχώρησαν οι αρχές στην περιοχή της Ηλείας. 

Συγκεκριμένα, έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού, με τη συνδρομή και της ΕΥΠ, συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας Αλβανός, ένας Σέρβος και ένας Βούλγαρος στην περιοχή Γλύφα Ηλείας, το πρωί της Παρασκευής.  

Η σπείρα επρόκειτο να μεταφέρει 28 παράτυπους μετανάστες, προερχόμενους από το Ιράν, το Ιράκ και την Τουρκία, από τη Δυτική Ελλάδα προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με γαλλική σημαία, υπό την ονομασία «Πικαμπιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετέφεραν κατά ομάδες τους μετανάστες από την Αθήνα προς την Πελοπόννησο με ένα βαν και ένα αυτοκίνητο, ενώ έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση, οι μετανάστες κρύβονταν σε κοντινό δάσος. 

Εκεί εντοπίστηκαν οι 22 εξ αυτών, ενώ έξι βρέθηκαν πάνω στο σκάφος, όπου έγιναν και οι συλλήψεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των τριών δραστών, ο Αλβανός είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, καθώς συλληφθεί το 2013 στη Ναύπακτο, επιχειρώντας να διακινήσει περίπου 1,5 τόνο χασίς, προερχόμενο από την πατρίδα του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή