Οίκοι ευγηρίας: Υπέρ της υποχρεωτικότητας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης

Οίκοι ευγηρίας: Υπέρ της υποχρεωτικότητας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης

Στους 15.000 οι εργαζόμενοι στον κλάδο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται το σχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένους κλάδους, αρχής γενομένης από τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων στους οίκους ευγηρίας, ένας αριθμός που υπολογίζεται –σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων– στους 15.000.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, o πρόεδρος της ΠΕΜΦΗ, Στυλιανός Προσαλίκας, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις κυβερνητικές αποφάσεις, ταυτόχρονα όμως δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί.

Αναφερόμενος στη μεγάλη δυσκολία εφαρμογής του μέτρου, εξαιτίας της «τεράστιας έλλειψης δυναμικού», ο πρόεδρος του κλάδου τόνισε: «Είμαι υπέρ των εμβολίων και είναι μία πολύ καλή κίνηση, ωστόσο το θεωρώ σχεδόν ανέφικτο να γίνει πραγματικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε αυτό τον κλάδο».

Διαβάστε ακόμη: Εστίαση- Ψυχαγωγία: Όλοι οι κλειστοί χώροι αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Πού είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι

Ερωτηθείς για το ποσοστό ανεμβολίαστων στον κλάδο, ο κ. Προσαλίκας ανέφερε πως ο αρισθμός τους κυμαίνεται, καθώς εμφανίζεται μεγαλύτερος στις μη κερδοσκοπικές μονάδες, όπως επίσης και στην περιφέρεια. «Στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερος και ο αριθμός των εκ πεποιθήσεως αρνητών. Μάλιστα, στην εκάστοτε μονάδα όπου ο επικεφαλής είναι κατά των εμβολίων, είναι και οι υπάλληλοι», σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν βλέπει τον τρόπο, με τον οποίο η συγκεκριμένη εξαγγελία θα τεθεί σε ισχύ και αυτό γιατί δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι εργαζόμενοι. «Δεν υπάρχει δυνατότητα μετάθεσής τους, τη στιγμή που λείπουν 100άδες από τον κλάδο, από τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων», πρόσθεσε.

«Θα συγχαρώ τον Πρωθυπουργό εάν τα καταφέρει»

«Αναμένω με μεγάλη περιέργεια και ανυπομονησία τα επόμενα βήματα και προσωπικά θα συγχαρώ τον Πρωθυπουργό εάν τα καταφέρει», τόνισε.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός τόνισε πως όσοι εργαζόμενοι στα γηροκομεία δεν εμβολιαστούν «θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

Οίκοι ευγηρίας: Υπέρ της υποχρεωτικότητας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης-1

Ακολουθούν οι υγειονομικοί

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τον κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει «αδιανόητο ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή».

Τέλος, ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή